Budite obavešteni o našoj ponudi 
  Kursna Lista | 1 € = 117.5808
Bangkok Info
Hoteli Bangkok


Kada se planira putovanje u Tajland, gotovo je sigurno da će itinerer uključiti posetu glavnom gradu, Bangkoku ili Gradu Anđela (Krung Thep), kako ga njegovi stanovnici zovu. Kao politička, ekonomska, kulturna, gastronomska i duhovna prestonica Tajlanda, Bangkok poseduje šarm nekih prošlih vremena isprepletan pogodnostima modernog doba, koje ponekad nudi uz popriličan haos jedne metropole, ali uvek uz topao, iskreni osmeh.
Ostrvo Puket, najveće i najpopularnije u Tajlandu, pripada istoimenoj provinciji koju čine ukupno 33 ostrva. Živopisan i kosmopolitski, kao stvoren za prave hedoniste, predstavlja sigurno jednu od najčuvenijih svetskih destinacija. I pored zelenila u unutrašnjosti ostrva, ono što ga čini prepoznatljivim je njegova zapadna obala, gde se zelenilo spaja sa tirkiznim vodama Andamanskog mora. Izuzetno razvijen, Puket može nekad delovati kao Bangkok na moru. Pritom, gužve su veće na plažama na južnom delu zapadne obale, dok je severni deo znatno mirniji.
Mnogo vekova pre nego što je Puket počeo da privlači ljubitelje sunca i mora, istoimeni glavni grad ovog ostrva je bio važan centar arapskim, indijskim, malajskim, kineskim i portugalskim trgovcima koji su dolazili kako bi razmenjivali robu za kalaj i kaučuk. Iako su ostaci ovog multikulturalnog nasleđa uglavnom nestali sa ostrva, tragovi se još uvek mogu videti u samom gradu. Zanimljiva kinesko-portugalska arhitektura vidljiva je na brojnim javnim zgradama i rezidencijalnim objektima, a nekolicina kineskih hramova doprinosi istorijskom koloritu.Licenca OTP broj 288/2020
kategorija A40 od 05.02.2020
ZA ORGANIZOVANJE TURISTIČKIH PUTOVANJA
© 2009-2020 | Uslovi korišćenja
Sva prava zadržana
Ovlašćeni agenti širom regiona Srbija Makedonija Crna Gora Hrvatska Bosna i Hercegovina